Trofæopmåling

inkl. moms
Leveringsomkostninger tillægges

Vi afholder trofæopmåling 2-3 gange årligt i butikkens lokaler, midt på Fyn og kun 2 minutter fra afkørsel 52 Odense SV.

Trofæopmålingerne bliver udført af den erfarne og dygtige Sten Breith, der har fået adskillige diplomer for sin ekspertise inden for området. Han bliver assisteret af sin kone Else. Sten og Else har udført trofæopmåling for os siden 2012.

Sten har mange års erfaring med at opmåle trofæer og er anerkendt som en af områdets førende eksperter på området. Hans omfattende viden og store forståelse for trofæopmåling gør ham i stand til at opmåle både komplekse og sjældne trofæer med stor nøjagtighed. Hans erfaring og kyndighed sikrer, at jægerne får den mest præcise opmåling af deres trofæer.

Pris 150,- pr. opmåling + 100,- for medalje.
Husk at trofæet skal have en tørretid på 30 dage inden opmålingen

Du kan se de kommende datoer for trofæopmålingerne nedenfor:

Lørdag, den 3. februar 2024 kl. 09.00-14.00
Onsdag, den 18. september 2024 kl. 12.00-17.30

Lørdag, den 9. november 2024 kl. 9.00-14.00

Book tid på
70 300 170

OM TROFÆOPMÅLING
Trofæopmåling er den proces, hvor jagttrofæ’er måles, vejes og vurderes og afslutningsvist tildeles et antal point. Point er således ikke udelukkende et udtryk for vægt eller størrelse. Point kan også inkluderes f.eks. udlæg eller skønhed. En del af opmålingen kan være subjektiv, men det meste er meget objektivt og reelt.
Point gør det muligt at sammenligne trofæ’ers størrelse og på større revirer i udlandet bruges dette i forvaltningen af bestande både i forhold til sundhed og i beslutningen om hvor mange dyr der kan eller skal udtages af bestanden

EKSEMPLER
Råbukken tildeles point ud fra middelstangslængde, vægt, volumen, farve, perler, rosenkranse, udlæg, sprosseender og til sidst et tillæg for regelmæssighed og skønhed. Til sidst kan der fradrages for uregelmæssigheder.
Dåhjort tildeles point ud fra vægt, farve, skovlender, stanglængde, længde af øjesprosser, skovlens bredde og længde, rosenomfang, stangens omfang mellem øje- og mellemsprosser, stangens omfang mellem mellemsprosse og skovl. Derefter kan der være fradrag for dårligt udlæg, dårlige skovle, dårlige skovlkanter, og eventuelt andet

….og sådan fortsætter det igennem de forskellige arter

At opmåle et trofæ er dermed ikke noget man bare lige gør! Flere af systemerne kræver ligefrem et kursus og en bestået eksamen før du tildeles retten til officielt at opmåle efter det enkelte system

OPMÅLINGSSYSTEMER:
Verden har mindst 5 forskellige opmålingsmetoder: C.I.C (bruges mest i Europa), Rowland Ward (bruges mest i Afrika), Safari Club International (bruges verden over), Boone and Crockett (bruges mest i Nordamerika) og Douglas Score (bruges i Australien og New Zealand).

C.I.C regler er fastsat af international jagtorganisation Conceil Internationale de la Chasse, og anvendes til opmåling af alle arter med et trofæ. For at opmåle for C.I.C skal man have gennemgået et kursus og bestået en prøve.

Rowland Ward systemet blev udviklet af et kendt konservatorfirma i London, og anvendes til opmåling af trofæer fra hele verden. For at opmåle til Rowland Ward kræves en autorisation.

SCI systemet blev grundlagt i 1972 og anvendes til trofæer fra hele verden. Der kan opnås SCI medaljer ved at få sine trofæer registreret i deres rekordbog. For at opmåle for SCI kræves enten et brevkursus, 4 timers kursus eller 3 dages kursus med en bestået prøve.

Boone and Crockett Clubs regler eksisterer siden 1930 og anvendes til opmåling af arter fra Nordamerika.

Douglas Score blev udviklet af Norman Douglas i 1959 og anvendes til at bedømme trofæer fra South Pacific. Douglas Score adskiller sig fra SCI systemet ved at der tages flere mål på trofæer.

Vi afholder hos Odense Jagt & Fritid flere trofæopmålinger om året. De foregår i butikken som ligger midt på Fyn – kun 2 minutter fra afkørsel 52 Odense SV