Fluer

Viser 1–24 af 163 resultater

Fluer i alle genrer

Vi har samlet alt indenfor fluer, som du har brug for til alle typer af fluefiskeri i Danmark og Skandinavien.

Der findes mange typer af fluer og hver flue har deres formål. Typisk laver man fluer der skal ligne en insekt af en art, men der findes også utroligt mange fluer i farverige og fantasifulde farver.

Vi har opdelt vores fluer i kategorier, så du nemt kan filtrere og blande dine fluer ud fra hvad du netop har brug for. Vi har delt fluerne op i følgende: kystfluer, tørfluer, nympher, rørfluer, geddefluer og lakse- og havørredfluer.

Vi har et stort udvalg af fluer fra mærket Unique Flies som du kan læse mere om via linket.

Så uanset om det er laks, havørred, gedde eller hvilken som helst fisk du skal fange, så har vi helt sikkert en flue til netop det du har brug for. Tag et kig på vores udvalg, eller kig forbi butikken i Odense SV.

Håndbundne fluer

Vi har flere håndbundne fluer i butikken, bl.a. fra vores egen Morten Schiønning der har bundet flere mønstrer af The Flash Flu, der er en velkendt lakseflue.

Derudover har vi også flere håndbundne fluer fra Peter V. der bl.a. inkluderer flere varianter af Høtyven og andre havørredfluer.

Fælles for alle er, at de er håndbundne fluer i top kvalitet. Du finder dem online eller i vores butik på Fyn.

Kystfluer

Kystfluer er nok den type af flue, der er mest populær og brugt i Danmark. Fluefiskeriet langs de danske kyster er utroligt populært og vi har også noget af det bedste havørredfiskevand i Danmark.

Der findes mange typer af kystfluer, alt lige fra farverige kystfluer, til reje imitationer og børsteorms imitationer. Hvilken type af kystflue du skal vælge, afhænger meget af årstiden. Det gør det pga. den føde som havørrederne spiser, så derfor vil det være helt naturligt at fiske med kystfluer der minder om det havørreden spiser lige nu.

Det allervigtigste ved valget af kystflue, er at du tror på den flue du sætter for enden af din line. Derfor er det vigtigt altid have forskellige fluer med, da vi eller kender følelsen af at stå og mangle lige netop den kystflue du fangede på sidste år på samme tid.

Vi har et stort udvalg af kystfluer, som du kan blande løs og smide i posen i vores blandselv flue koncept.

Havørredfluer

Meget lig med kystfluer, så er der fluer til havørreder. Havørreden er et brandvarmt emne når vi snakker kystfiskeri, derfor er havørredfluer et must have i din flueæske.

Havørrederne elsker rejser, tobis og kutlinger fisker altid godt. Farverige havørredfluer er heller ikke til at tage fejl af og fisker virkelig godt henover sommeren i Danmark.

En spændende type af havørredfiskeri, er fiskeriet efter havørred om natten. Her er det oftest set at man fisker med en mørk flue, der giver en spændende og lokkende silhuet i månes lys.

Laksefluer

Laksefiskeriet i Danmark kan være noget af det mest spændende og intense fiskeri du finder i Danmark. Laksefluer er derfor også super effektive, hvis du ønsker at prøve kræfter med laksefiskeriet.

Der findes mange typer af laksefluer, ligefra rørfluer til dobbeltkrogede laksefluer. Det der går igen ved laksefluer, er at de oftest er en smule kraftigere og større end almindelige fluer. En super god lakseflue kan være en zonkerflue, men ens favorit flue kan selvfølgelig variere fra person til person. Derfor er det altid en god ide, aldrig at gå ned på laksefluer.

Fiskeriet efter laks kan også variere meget fra dag til dag, den ene dag virker en sort flue, den anden en gul osv. Derfor er det en god ide at have et forskelligt udvalg af laksefluer, så du altid har forkskellige laksefluer at fiske med.

Geddefluer

Geddefluer er lig med en masse “bling bling og farver”, gedden er en super agressiv og til tider stor fisk!

Gedden er fredet om foråret (maj) da den gyder, hvilket betyder at du har tid til at tanke op på geddefluer. En anden betydning det også har, er at gedden mister sin “topvægt”. Leder du derefter de helt store gedder, skal du ud i foråret – gerne marts.

Om vinteren trækker gedden ned på det dybe vand, derfor er fluefiskeriet efter gedde optimalt om foråret også. Det er det fordi gedden er tættere på overfladen og kan være super agressiv lige inden de bliver fredet.

Gedden er en stor og glubsk fisk, derfor får du også en super god og intenst fight med gedden på fluen. Vi opdatere løbende vores sortiment af geddefluer, men alfa omega i geddefiskeriet er store fluer – med en masse farver og effekter.

Put and Take fluer

Put and take fluer er også et hit i Danmark, det er de pga. deres effektivitet og typen af fiskeri. Det er altid sjovt og spændende, at hive fluestangen frem i put and take. Da det oftest er ørreden du fisker efter i put and take søer, gælder de fleste regler for havørred fluer også for put and take fluer.

Dog er fiskene i put and take vokset op i fangeskab, så nogle gange er fluer der ligner naturlig agn ikke de mest effektive. Ørrederne i put and take søerne kender ikke lige så meget til rejer og tobis, derfor skal du måske kigge efter nogle lidt andre typer af fluer.

Det kunne f.eks. være efter en Montana flue, som er en klassiker indenfor put and take fluer. Udover det, så prøv en flue der ligner en af de fluer, der findes i vandoverfladen. Det ved put and take ørrederne hvad er og kan være mere villige til at hugge på denne type af flue.

Uanset hvad, så er det vigtigt du har forskellige put and take fluer med. Da det kan variere meget, hvad det er der virker på dagen.

Uanset om du er fluefisker eller ej

Om du kun fisker med flue med en fluestang eller benytter dig af ophængerfluer, så er fluer et must i fisketasken hos alle danske lystfiskere.

Fluer til fiskeri er noget af det mest effektive og kan give dig en fordel i visse tider. Det er kun fantasien der sætter grænser og du kan få fluer i alle afskyggelser.

Sørg derfor for at have fluer klar i fluekassen, så du har til enhver mulighed uanset – om det er kystfluer, havørredfluer eller laksefluer. Du finder os i hjertet af Fyn – nemlig i Odense SV.

God service og hurtig levering

Vi sætter en stor ære i at gøre din oplevelse med os så god som muligt, derfor lancerer vi netop produkter som vores blandselv fluebar. Hvis du har spørgsmål til valget af fluer, eller bare ønsker et par tips og tricks til fluefiskeriet med fluer – så står vi klar til at hjælpe dig.

Vi ved også godt at du næsten ikke kan vendte på at dine fluer ankommer til dig. Derfor har vi 1-3 hverdages levering, så du lynhurtigt kan komme ud og fiske med dine nye fluer.

Derudover får du fri fragt på køb over 499,- så kig endelig omkring og se om der er andre produkter der fanger din interesse.

Vores butik er beliggende på Magnoliavej 7, 5250 Odense SV – centralt på Fyn, tæt på afkørsel 52.