Fluehjul

Viser alle 16 resultater

Fluehjul

Hvad er et godt fluehjul? Og hvordan finder du frem til hvilket fluehjul du skal bruge til netop din fluestang?
Der findes mange typer af fluehjul på markedet og de kommer i mange former og størrelser. Vi vil her prøve kort at give vores syn på fluehjul og hjælpe dig på vej mod det rigtige fluehjul.

Vi har fluehjul fra de allerbedste mærker på markedet, f.eks. Guideline, Zpey og Sage.

Der er flere aspekter i et fluehjul – lige fra flueline, til hvilket fiskeri og hvilket stang fluehjulet skal sidde på.

Typen af fiskeri – afgør valget af fluehjul

Alt afhængigt af hvad du ønsker at fange eller hvor du ønsker at fiske, anbefaler vi følgende:

Kyst og Laks
Hvis du er på udkig efter et fluehjul til det lidt tungere fiskeri, vil det være en fordel at gå op i forholdsvis stor fluehjuls størrelse – nemlig klasse 10/12. Det vil give dig kraft nok til store laks og kraft nok til at håndtere store fluer, saltvand og til tider det hårde vejr.

Å og ørred
Når du fisker i Å og efter ørred, er det normalvis ikke nødvendigt med et så kraftigt og stort fluehjul som nævnt oppe over. Her kan du vælge et mindre hjul, som stadig har kraft nok og snildt kan håndtere en fightende fisk.
Da fiskeriet her ikke foregår i saltvand, vil det ikke kræve at hjulet skal kunne stå imod saltvand. Derudover skal du være opmærksom på, at kvaliteten er i top og at fluehjulet passer til din type af fiskeri.

Hvis du primært fisker i Put & Take, vil du opleve at du sagtens kan bruge det fluehjul, der bliver brugt til Å og ørreder generelt.

Hvilket fluehjul skal jeg vælge som nybegynder?

Valget af fluehjul afhænger helt og aldeles af den type af fiskeri, som du ønsker at bruge det til. Det er det allerførste du skal afgøre, så kan du langt nemmere finde frem til det rigtige fluehjul for dig.

Dernæst skal du sørge for, at fluehjulet passer til den klasse som din fluestang er. Ellers vil du opleve at fluehjulet enten føles for lille eller for stort – hvilket vil have en negativ effekt på dit fiskeri.

Når du har sørget for at ovenstående er på plads, handler det sådan set bare om at du vælger det fluehjul du syntes der ser flottest ud og herefter den rigtige flueline.

Du kan læse mere om hvilke typer af flueliner der er og hvordan de skal fiskes her.

Tilbehør til dit fluehjul

Til dit fluehjul skal du selvfølgelig også have noget flueline, forfang og fluer – det har vi også et stort udvalg af online eller i vores butik.

Man kan aldrig få for meget fluegrej, specielt ikke når det kommer til fluefiskeriet. Det vil altid være super ærgerligt at stå klar ved breden også mangler du lige netop den flue, som du tænker ville fungere super godt.

Derfor skal du aldrig gå ned på fluegrej, se f.eks. vores nye fluebar, hvor vi har lanceret et blandselv flue koncept. Konceptet er som det lyder, bland dine egne fluer og vi sender dem afsted til dig med det samme.

Vi har gjort det nemt og lækkert for dig at vælge dine fluer, se vores blandselv fluebar her.

God service og hurtig levering

Vi sætter en ære i at levere dit fluehjul til tiden og besvare alle de spørgsmål der nu engang måtte være.

Vi leverer indenfor 1-3 hverdage, så du er sikker på du hurtigt kan komme ud og bruge dit nye fluehjul.

Har du brug for hjælp eller vejledning?

Hvis du stadig er i tvivl om hvad du skal vælge, kan du altid kontakte os online eller i vores butik. Vores butik består af supererfarne og kvalificerede personale, der alle har mange års praktisk erfaring og fluefisket i mange år.

Du finder vores butik på Magnoliavej 7, 5250 Odense SV – kun 1 minut fra motorvejen.