Fluehjul

Viser alle 14 resultater

Fluehjul

Hvad er et godt fluehjul? Og hvordan finder du frem til hvilket du skal bruge til netop din fluestang?
Der findes mange typer fluehjul på markedet og de kommer i mange former og størrelser. Vi vil her prøve kort at give vores syn på fluehjul og hjælpe dig på vej mod det rigtige fluehjul.

Vi har fluehjul fra de allerbedste mærker på markedet, f.eks. Guideline, Zpey og Sage.

Der er flere aspekter i et fluehjul – lige fra flueline, til hvilket fiskeri og hvilket stang fluehjulet skal sidde på.

Typen af fiskeri – afgør valget af fluehjul

Alt afhængigt af hvad du ønsker at fange eller hvor du ønsker at fiske, anbefaler vi følgende:

Kyst og Laks
Hvis du er på udkig efter et hjul til det lidt tungere fiskeri, vil det være en fordel at gå op i forholdsvis stor størrelse – nemlig klasse 10/12. Det vil give dig kraft nok til store laks og kraft nok til at håndtere store fluer, saltvand og til tider det hårde vejr.

Å og ørred
Når du fisker i Å og efter ørred, er det normalvis ikke nødvendigt med et så kraftigt og stort hjul som nævnt oppe over. Her kan du vælge et mindre hjul, som stadig har kraft nok og snildt kan håndtere en fightende fisk.
Da fiskeriet her ikke foregår i saltvand, vil det ikke kræve at hjulet skal kunne stå imod saltvand. Derudover skal du være opmærksom på, at kvaliteten er i top og at hjulet passer til din type af fiskeri.

Hvis du primært fisker i Put & Take, vil du opleve at du sagtens kan bruge det fluehjul, der bliver brugt til Å og ørreder generelt.

Tilbehør til dit fluehjul

Til dit fluehjul skal du selvfølgelig også have noget flueline, forfang og fluer – det har vi også et stort udvalg af online eller i vores butik.

Hvis du stadig er i tvivl om hvad du skal vælge, kan du altid kontakte os online eller i vores butik. Vores butik består af supererfarne og kvalificerede personale, der alle har praktisk erfaring og fluefisket i mange år.