Flueliner og forfang

Viser 1–24 af 46 resultater

Flueliner og Forfang

Når du har kig et på et fluehjul, skal du også have kig på flueline. Der findes et utal af typer af flueliner og forfang, de fire overordnede kategorier er WF Flueliner, Skydeliner, Skydehoveder og forfang.

Så hvad skal du vælge og hvad er linernes formål?

WF flueline
WF står for Weight Forward, hvilket betyder vægt foran – kort sagt. Hvilket betyder at vægten i denne line, er placeret i det forreste stykke af linen. Derfor er WF flueliner nemme at kaste med og WF-linen giver en god kontrol over dit kast.
WF fluelinen kommer i tre densiteter, en densitet er linens evne til synke. De tre densiteter der findes, er flydende, intermediate og synkende. Så alt afhængig af hvor og hvordan du ønsker at fiske, skal du vælge den type af WF-line som passer til det.

Skydehoveder
Skydehoveder eller shootingheads, kært barn har mange navne – består af et hovede (skydehovede) og en skydeline (runningline). Et skydehovede har stor betydning for længden på dit kast og det er vigtigt, at skydehovedet passer til din stang.

Skydeline
En skydeline kaldes oftest ”runningline” og benyttes sammen med skydehoveder. Skydelinerne kommer igen i forskellige tykkelse og ”coatings” og de er enten flydende eller synkende. Udover at være flydende eller synkende, fungerer en skydeline også rengørende og er derfor essentiel i dit fluefiskeri.

Forfang
For at du kan fange fisk – må du have et forfang!
Det sidste du mangler nu, er et forfang, et forfang til din fluestang kan variere meget i linetykkelse og brudstyrke. Det er derfor vigtigt du gør dig nogle tanker om, hvor store fisk og hvad det skal kunne holde til. Forfanget er også ”spidsen” på din flueliner, som er usynlig og forbundet til din flue.

Backing
Backing flueline er det som sidder inderst på spolen, når vi snakker fluefiskeri. Backing linerne er oftest tykkere liner, der kan holde til noget mere.

Hvor meget man skal sætte på, afhænger af typen af fiskeri – men det er mest almindeligt have mellem 50-200m backing line på.

Hvis du stadig er i tvivl om hvad du skal vælge, kan du altid kontakte os online eller i vores butik. Vores butik består af supererfarne og kvalificerede personale, der alle har praktisk erfaring og fluefisket i mange år.