Fiskestænger

Viser 1–24 af 88 resultater

Fiskestænger

I Odense Jagt og Fritid finder du et stort udvalg af fiskestænger, vi har håndplukket de mærker vi mener er bedst baseret på en årelang erfaring. Vi har fiskestænger til enhver lejlighed og til alle priser, så vi er sikrer på at du går derfra med netop den fiskestang, som passer bedst til dig.

Fiskestænger er et uundværligt værktøj for enhver fisker. Uanset om du er en erfaren sportsfisker eller en nybegynder, så vil du opleve fordelene ved at have den rigtige fiskestang. Der er mange forskellige typer fiskestænger på markedet, og det kan være svært at vælge den rigtige. Men ved at vælge den rigtige fiskestang, kan du opleve en bedre og mere effektiv fisketur.

Fiskestænger kan have mange forskellige formål, afhængigt af, hvad du ønsker at fiske efter. Der findes fiskestænger til havfiskeri, fluefiskeri, spinnefiskeri og mange andre former for fiskeri. Det er vigtigt at vælge en fiskestang, der passer til dit formål, da det vil gøre en stor forskel for din fisketur. En god fiskestang kan hjælpe dig med at fange flere fisk og gøre fisketuren mere effektiv.

Vi har samlet de mærker indenfor fiskestænger, som vi mener er bedst. Når vi siger bedst, så er det både indenfor kvalitet, holdbarhed og pris vi kigger på.

Du finder bl.a. fiskestænger fra Shimano, Daiwa, Sportex, Westin og Savage Gear.

Du finder vores fiskestænger her på hjemmesiden eller i vores butik i Odense SV.

Hvilken fiskestang skal du vælge?

Der findes et utal af fiskestænger og det kan være svært at finde ud af hvilken type fiskestang du netop skal vælge. I nedenstående afsnit afdækker vi de 3 mest gængse typer af fiskestænger, så hvis du er ny til fiskeri eller generelt bare ved vide mere – så læs med!

Vi vil gennemgå følgende 3:

• Spinnestænger
• UL-fiskestænger
• Travelstænger

Hvad er specielt ved spinnestænger?

En spinnestang er ikke bare en spinnestang, der findes mange forskellige typer af spinnestænger – afhængigt af typen af fiskeri.

Dog er spinnestænger nok den mest almindelige betegnelse for en fiskestang i Danmark og helt klart det der bliver brugt mest.

Fisker du i åen i Danmark, kræver det nok en lidt mindre størrelse spinnestang, samt det er vigtigt du vælger den rette aktion. Oftest er en “Fast” aktion mere stiv og ikke så nem at bøje, kontra en “Slow” aktion er mere fleksibel og nemmere at bøje. Dette skal du derfor være opmærksom på, når du kigger efter spinnestænger.

Fisker du på kysten eller andre steder, hvor du gerne vil kaste med tungere agn. Så skal du op i en større størrelse/klasse, hvilket betyder i bund og grund at fiskestangen er kraftigere.

Hvad er specielt ved UL-Stænger?

En UL fiskestang minder meget om en spinnestang, men UL står for ”Ultra Light” hvilket hentyder til at fiskestængerne er ment til det helt lette fiskeri.

Oftest giver UL fiskestængerne en super fed fight med fisken, da de netop er af den lettere kaliber og til det helt lette grej.

Det du skal være opmærksom på når du kigger på UL fiskestang, er at du skal have en ide om hvilken kastevægt du ønsker. Er det agn på 2g eller 8g du ønsker at fiske med, så skal du vælge en fiskestang der passer specifikt til dette.

UL fiskestænger er blevet utroligt populære de senere år, da de er små og fintfølende. Markedet og udvalget indenfor UL fiskestænger er eksploderet og blevet noget enhver lystfisker må eje.

Hvad er specielt ved Travelstænger?

En Travelstang er som navnet lyder, beregnet til at være nem at transportere rundt med. Det kommer til udtryk i, at fiskestangen oftest er delt op i flere sektioner f.eks. 4 sektioner. På den måde gør det fiskestangens længde mindre og den kan nemmere pakkes ned og tages med rundt.

Udover at fiskestangen er delt i flere sektioner, så er det altså en helt almindelig spinnestang. Derfor gælder de samme regler for spinnestænger altså for travelstænger også.

Tilbehør til din fiskestang

Når du så har fundet din fiskestang, har vi selvfølgelig også alt hvad du skal bruge til at fiske med den. Vi har et bredt sortiment af tilbehør, bl.a. fiskehjul, fiskeline og endegrej.

Hvilken fiskestang skal jeg vælge som begynder?

Et godt sted at starte er i afdelingen for spinnestænger, fordi det er de mest alsidige fiskestænger. Her bevæger du dig ikke ned i en niche, men forholder dig overordnet til fiskestængerne.

Derudover så skal du have gjort dig nogle tanker om, hvor og hvordan du vil fiske. Vil du fiske med større agn eller mindre agn og er det på kysten, i Put & Take eller åen du vil fiske.
Det skal du tænke over da det har en betydning for, om det skal være en fiskestang med “Fast”, “Medium” eller “Slow” aktion. Som nævnt tidligere så har det en betydning for om det er en stiv stang (fast) eller en mere fleksibel og mere levende stang (slow).

Det næste er kastevægten på stangen, kastevægten har meget at sige i forhold til din oplevelse med stangen. Det giver nogle langt nemmere og glidende kast, hvis kastevægten på fiskestangen passer til din agn.

For det meste kommer du langt med en stang der har en kastevægt mellem 10-30g.

Der findes rigtig mange spinnestænger, men hvis du har aktion og kastevægt i baghovedet. Så er allerede langt og kan nemmere indskrænke valget af spinnestang.

Hurtig levering

Vi sætter en ære i at sende din fiskestang afsted så hurtigt som vi kan! Derfor tilbyder vi fri fragt fra 499 og 1-3 hverdages levering.

Hvis du står og skal bruge din fiskestang lige nu og her, kan du altid vælge at afhente den i butik. Så sørger vi for at den er pakket og klar!

Gode råd og service

Hvis du er i tvivl om hvilken type fiskestang der netop passer til dig, eller om den ene fiskestang udelukker noget fiskeri og omvendt, er du mere end velkommen til at tage fat i os.

Vi har et utroligt kompetent personale, der står klar til at hjælpe dig. Vores personale har mange års erfaring indenfor fiskeri og ved stort set alt om fiskestænger og hvordan de kan bruges.

Vi har bl.a. en af de mest kendte havørredfiskere i butikken – nemlig Jack Schultz. Jack er en rutineret fisker og har fisket på kysten i over 30 år. Derudover ved Jack alt om Odense fjord, så mangler du et tip til din næste fisketur – så spørg Jack.

Du kan altid hive fat i telefonen og ringe til os/skrive til os, eller besøge os i vores butik på Magnoliavej 7, 5250 Odense SV.