Fiskehjul

Viser 1–24 af 39 resultater

Stort udvalg af fiskehjul

Når det kommer til fiskeri, er et af de vigtigste værktøjer et godt fiskehjul. Det er ikke bare et hjul, der hjælper med at fange fisk, men også et, der kan få dig tættere på din oplevelse i vandet. Derfor er det vigtigt at finde det rigtige hjul til dit formål.

Hos Odense Jagt & Fritid har vi et stort udvalg af fiskehjul, så du kan finde det, der passer bedst til dig. Vi har alt lige fra fastspolehjul, multihjul og specimenhjul. Alle vores fiskehjul er af høj kvalitet, så du kan være sikker på, at de vil fungere optimalt og vare længe.

Der findes flere forskellige typer af fiskehjul, men de to mest gængse og overordnede slags er spinnehjul også kaldet fastspolehjul og multihjul.

Vi har et bredt sortiment af kvalitets fiskehjul, såsom Daiwa og Shimano fiskehjul. Begge mærker er i vores optik, noget af det bedste du kan finde på markedet.

Typer af fiskehjul

Som kort nævnt tidligere, så findes der flere slags af fiskehjul. Du vil i dette afsnit kunne læse mere om de forskellige typer og hvad de forskellige fiskehjul er gode til.

Spinnehjul/fastspolehjul
Spinnehjul også kaldet fastspolehjul er det mest brugte og velkendte form for fiskehjul. Hvis du forestiller dig et fiskehjul visuelt, vil dette også højst sandsynligt være et billede af et spinnehjul.

Spinnehjul kommer i flere forskellige størrelse, hvor størrelserne 500-1000 er de helt små fiskehjul. De mest anvendte størrelser er fra størrelse 2000-3000, som kan bruges til det meste fiskeri i Danmark. Går vi op i de store størrelser 4000-5000, er det hjul der bliver brugt til det helt tunge grej og store fisk.

Multihjul
Multihjul er mest brugt til det helt store og tunge fiskeri, f.eks. trolling eller havfiskeri. Årsagen til at multihjul bliver brugt til det tunge fiskeri, er pga. fiskehjulets bremseegenskaber.

Bremseegenskaberne er bedre end spinnehjul (oftest), hvilket gør det ideelt til det tunge fiskeri. Multihjul er også mere kendt i USA f.eks. hvor det bliver brugt meget indenfor predatorfiskeri.

Gearing på et fiskehjul

Når vi snakker om gearing på fiskehjul, henvises der til hvor mange gange linen roterer om spolen ved en omdrejning af håndtaget.
Er der tale om en gearing på 5:1, vil det altså sige, at linen spoles fem gange rundt om spolen for hver omdrejning på hjulet.

Når der henvises til en høj gearing, betyder det altså at du kan køre agnen hurtigere ind – end hvis du havde et hjul med lavere gearing.

Kuglelejer på et fiskehjul

Der findes også kuglelejer på fiskehjul, som groft sagt betyder hvor godt ens fiskehjul drejer rundt. Nu flere kuglelejer hjulet har, des glattere og nemmere drejer hjulet rundt. Dette er værd at have i mente, når du skal købe et nyt fiskehjul.

Hvilket fiskehjul skal du vælge som begynder?

Det kan være svært at vælge et fiskehjul som helt begynder, når man både skal tage højde for størrelse, gearing og kuglelejer.

Vi har lige været igennem hvad størrelse, gearing og kuglelejer betyder for et fiskehjul, derfor vil vi ikke gå yderligere i dybden med dette i det her afsnit.

Vi anbefaler at du tænker over hvilken type af fiskeri du ønsker at bruge hjulet til, for at finde ud af størrelsen på dit fiskehjul. Når det kommer til mærket på dit fiskehjul, går du aldrig galt i byen med et Shimano fiskehjul eller Daiwa fiskehjul.

Begge mærker har eksisteret i mange år og er begge “frontrunnere” indenfor fiskehjul.

Skal du have et allround godt Shimano Fiskehjul, vil vi anbefale Shimano Stradic. Shimano Stradic er et glimrende begynder hjul, der kan klare alle typer af ørred-fiskeriet i Danmark – gerne i størrelse 2500.

Ønsker du et lidt billigere Shimano fiskehjul, er Shimano Nasci et glimrende bud.

Til det helt lette fiskeri, har Daiwa lavet Daiwa Ninja LT. Daiwa Ninja er et super godt hjul til prisen, hjulet kan fås i mange størrelser også. Daiwa har også lavet Daiwa Fuego LT, som er på niveau med Shimano Nasci.

Saltvand vs Ferskvand

Saltvand kan være hårdt for et fiskehjul, derfor skal du være opmærksom på om dit fiskehjul kan holde til saltvandet. Både Shimano og Daiwa gør meget for at gøre deres fiskehjul modstandsdygtige mod saltvand. Bl.a. ved at lukke hjulhuset, så der ikke kommer vand ind i hjulet og ødelægger fiskehjulet indefra.

Sørg evt. for at skylle dit fiskehjul af, eller rengøre det – når du har fisket i saltvand.

Tilbehør til fiskehjulet

Om end du mangler en fiskestang til dit nye fiskehjul, så har vi også mulighed for at guide dig her. Eller hvis du har brug for line til dit fiskehjul, finder du det også hos os.

Hurtig levering

Vi bestræber os på at sende dit fiskehjul afsted så hurtigt som vi kan! Derfor tilbyder vi fri fragt fra 499 og 1-3 hverdages levering.

Hvis du står og skal bruge dit fiskehjul lige nu og her, kan du altid vælge at afhente det i vores butik. Så sørger vi for at det er pakket og gjort klar, så du lynhurtigt kan komme afsted på fisketur.

Har du brug for hjælp?

Uanset om du er en erfaren fisker eller en nybegynder, så har Odense Jagt & Fritid det fiskehjul, der passer til dit niveau og dit fiskeri. Vi sørger altid for at give en grundig vejledning og rådgivning, så du kan træffe et informeret valg.

Besøg Odense Jagt & Fritid i dag og oplev vores store udvalg af fiskehjul af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde det perfekte fiskehjul til dit næste fiskeri.

Vi huser nogle af Danmarks mest rutinerede fiskere, som ikke kun har med fiskeri at gøre i deres arbejde, men bruger et utal af timer i deres fritid på at fiske. Derfor kan du være sikker på, at den sparring du får med os, altid er baseret på praktisk erfaring.

Hvis du stadig er lidt usikker på valget af fiskehjul, er du mere end velkommen til at hive fat i os online, eller besøge vores butik på Magnoliavej 7 5250 Odense SV.
Vores personale er alle specialister indenfor branchen og vi kan helt sikkert hjælpe dig i den rigtige retning.