Swarovski

Viser 1–24 af 29 resultater

Historien om Swarovski

Den østrigske iværksætterhistorie begyndte i 1895, da Daniel Swarovski, efter at have opfundet verdens første elektriske slibemaskine til smykkesten, etablerede det familieejede firma i provinsen Tyrol. Siden da er navnet Swarovski blevet synonymt over hele verden med krystal, præcisionsslibning og innovation.

Den oprindelige virksomhed fortsatte med at forgrene sig i yderligere forretningsområder og i dag forsyner virksomhederne i Swarovski-gruppen verden med polerede smykkesten og krystalprodukter, slibe- og skæreværktøjer samt sportsoptik. Selvom produktsortimentet ved første øjekast virker ret forskelligt, deler alle virksomheder i koncernen et vigtigt samlende link, nemlig den formidable produktions- og tekniske viden indenfor slibning, bearbejdning og forædling af glas.

Første håndkikkert fra Swarovski

I 1935 var Wilhelm Swarovski, søn af den oprindelige grundlægger, 17 år gammel. Han var en ivrig hobbyastronom og ville gerne “tættere på stjernerne”, som han selv beskrev det. Hans ambition var at bygge hans egen, forbedrede håndkikkert. Med adgang til den specialiserede glasproduktion og efterbehandlingsteknologier, der allerede blev brugt til fremstilling af smykkesten i hans fars fabrik lykkedes det Wilhelm at udvikle en ny prisme-fabrikations- og slibeproces, som han anvendte til at konstruere sin første håndkikkert på 6 x 30.

Wilhelm fortsatte med at grundlægge Swarovski Optik KG i Absam, Tyrol i 1949 og lagde således grundstenen til en sportsoptik virksomhed med globalt omdømme. Hans virksomheds første serieprodukt, Swarovski Habicht 7×42, er stadig en industristandard inden for jagtoptik og produceres fortsat som altid af Swarovski Optik i den bedste tradition fra sin grundlægger.

I dag producerer Swarovski en lang række forskellige håndkikkerter:

Swarovski CL Pocket

Sammenklappelig håndkikkert med 25mm objektiv som findes i 8x og 10x forstørrelse.
Kikkerten kan bruges af alle, der ønsker sig en lille let kikkert som er nem at have med overalt. Det er dermed en fantastisk kikkert til gåturen eller handskerummet og der er ikke gået på kompromis med Swarovski kvaliteter indenfor glas, slibning og coating.
Hvis du synes 25mm objektiv er lige i underkanten så har CL Pocket en storebror: CL Companion
Hvis du er på vej over Fyn eller måske endda i Odense så har vi fast CL Pocket i sortiment hvis du ønsker at se den i virkeligheden.

Swarovski CL Companion

CL Companion har 30mm objektiv og fås med både 8x og 10x forstørrelse.
Det er en fantastisk kikkert i naturen. Størrelsen gør at vægten er holdt nede og kikkerten er nem at have med – samtidigt kan både ornitologer, jægere og andre naturbrugere let anvende denne kikkert i deres fritidsinteresse.

CL Companion findes i 3 farver og du kan tilkøbe taske og rem – der findes flere valgmuligheder så du kan få en kikkert der passer til dig J
Midt på Fyn og kun 2 minutter fra motorvejen kan du se CL Companion hos os i Odense Jagt & Fritid.

Swarovski Habicht

Som beskrevet lidt tidligere var dette den første kikkert Swarovski lancerede og den produceres fortsat. Takket være Porro-prismerne er det en utroligt holdbar kikkert og Porro-prismerne er sammen med Swarovskis sædvanlige glaskvalitet også medvirkende til at dette er den mest lysstærke kikkert på markedet. Kikkerten bruges takket være disse unikke egenskaber af både militær, sejlere og jægere. Samtidigt er der mange andre der elsker denne kikkert på grund af den retro-agtige udseende og andre kvaliteter.

Kikkerten fås i fem modeller og med 7x, 8x eller 10x forstørrelse – specielt modeller med 7x forørrelse er utroligt velegnede til sejlere og mange mener dette er den bedste kikkert til søs.

Swarovski SLC

SLC håndkikkerterne kommer i 5 udgaver med enten 42mm objektiv eller 56mm objektiv og med 8x og 10x forstørrelse. I håndkikkerten med 56mm objektiv kan du endda få kikkerten med 15x forstørrelse.
Swarovski SLC har siden lanceringen været umådeligt populær blandt ornitologer, jægere og andre naturbrugere fordi den til en rimelig pris leverer en helt igennem fantastisk farverenhed og skarphed. 56mm kikkerten er samtidigt yderst velegnet når lysforholdene er dårlige. Ved 15xforsørrelse kan det være svært at holde en håndkikkert stille og Swarovski har derfor producerer en adapter så kikkerten kan fastgøres på stativ.
På Fyn har vi hos Odense Jagt & Fritid har vi fast Swarovski SLC på hylderne. Vi ligger kun 2 minutter fra motorvejen så kig endelig forbi hvis du alligevel kører over Fyn.

Swarovski EL

Swarovski EL er, sammen med den nye Swarovski NL pure, topmodellen hos Swarovski. Har er ikke sparet på noget og såfremt du kikker rigtig meget i din håndkikkert f.eks. som ornitolog er dette en kikkert du skal have med i dine overvejelser. Efter vores og mange andres overbevisning er disse to modeller de bedste til at se naturen i.
Den er dyr! – men takket være en usammenlignelig kvalitet og en speciel coatning bliver du ikke nær så træt af at bruge denne håndkikkert som du vil gøre med andre modeller.

Disse håndkikkerter fås i tre størrelse med enten 32mm, 42mm eller 50mm objektiv og med forstørrelse fra 8x til 12x – alt afhængigt af modellen. Der findes dermed udgaver til både fuglekikkeri, gåture i skoven, natjagt og meget andet.

Swarovski EL Range

Navnet snyder lidt! Swarovski EL Range har samme kvaliteter som SLC serien og oveni er der indbygget en afstandsmåler.

EL Range er en fantastisk kikkert til jagt. Dens skarphed og klarhed hjælper med at spotte dyrene og afstandsmåleren er med til at sikre den bedst mulige afgivelse af et eventuelt skud.

Håndkikkerten kommer i enten 8x eller 10x forstørrelse og med 42mm objektiv.

Hos Odense Jagt & Fritid – lige midt på Fyn og kun 2 min. Fra motorvejen – har vi fast Swarovski EL range i butikken.

Swarovski NL Pure

NL Pure blev lanceret i 2020 og igen har Swarovski flyttet grænserne. NL Pure er udformet anderledes og ergonomien er helt i top. Samtidigt er det i skrivende stund den kikkert, der har det bredeste synsfelt på markedet.
Håndkikkerten kan bruges af alle, der ønsker sig en top-model og specielt ornitologer eller andre der bruger kikkert i lang tid ad gangen vil blive glade for muligheden for at montere en pandestøtte.
Kikkerten fås i tre modeller 8×42, 10×42 og 12×42.

Swarovski dG

Swarovski dG kan identificere det du ser, hvad enten det er en fugl eller et pattedyr. Kikkerten forbindes til din smartphone og ved et simpelt tryk på en knap overføres billedet til din smartphone som ved hjælp af Merlin Bird App eller Swarovski’s egen app identificerer den fugl eller det dyr du har set.
Håndkikkerten er dermed genial til specielt ornitologer eller have-ejere, der gerne vil have hjælp til at kende de fugle der ses i naturen eller haven.
Kikkerten fås kun i 8×25.

Første sigtekikkert fra Swarovski

Efter den legendariske Habicht introducerede Swarovski Optik sin første sigtekikkert i 1959, det første spotting-scope i 1967 og i 1971 verdens første gummipansrede kikkert. I 1994 introducerede SWAROVSKI OPTIK det første teleskop. Og i 1999 fangede Swarovski Optik EL-kikkerten med verdens første wrap-around greb Field og Stream Magazine’s Best of the Best Award, hvilket gjorde det til udviklingen af dette årti.

Siden 2007 har Z6-sigtekikkerten med 6x zoom modtaget international anerkendelse blandt verdens skytter og jægere og i 2016 lancerede Swarovski Z8 serien som har 8 x zoom, men her stoppede det ikke som nedenstående liste viser.

Swarovski har modtaget mere end 30 nationale og internationale priser virksomhedens for sin innovative styrke, den overlegne præcision, den kompromisløse kvalitet og elegancen, der ligger i Swarovski Optik-mærket.

Swarovski Z8i

Z8i sigtekikkerten, som blev lanceret i 2016, er fantastisk til både jagt og baneskydning og med 6 forskellige modeller findes der specielle modeller til både drivjagt, natjagt og bjergjagt, og et par modeller som vi kalder allround-kikkerter. Z8i kommer – alt afhængigt af model – med valgmuligheder inden for både sigte, montage og kliktårn.

Vi forhandler dem hos Odense Jagt & Fritid lige midt på Fyn og kun 2 minutter fra motorvejen.

Swarovski Z6i

Z6i blev lanceret ca. 10 år før Z8i og var den første sigtekikkert med 6x zoom. De kommer i 5 modeller og dækker bredt så alle typer af jægere vil kunne få stor glæde af en Swarovski Z6i.

Kikkerten er ikke helt så fleksibel som storebror Z8i og blandt andet kliktårn skal monteres fra fabrikken hvor det i Swarovski Z8i kan eftermonteres her i butikken eller af dig selv.

Vi har altid Swarovski Z6i i skabet hos Odense Jagt og Fritid – så hvis du ønsker at se og holde en så kig ind til os lige midt på Fyn og kun 2 minutter fra motorvejen.

Swarovski dS

Swarovski dS er et både optisk og elektronisk mesterstykke. Kikkerten kan ved hjælp af indbygget afstandsmåler, barometer og termometer selv beregne om hvor træfpunktet er og ud fra denne beregning justerer sigtekikkerten sigtemidlet når du trykker på knap.

Kikkerten fås kun i 5×25 og selvom den er specielt til jagt hvor, der skal skydes langt kan den også hjælpe ”almindelige” jægere til en mere sikker skudafgivelse.

Swarovski X5i

Swarovski X5i er udviklet til skytter eller jægere, der skal skyde langt – rigtig langt!

X5i sigtekikkerterne lever fuldt op til Swarovski’s sædvanlige kvaliteter, men er i udformningen specialiseret så jægere og skytter får ekstra præcision i indstillingsmulighederne og selve skudafgivelsen.

Swarovski Z5(i)

Swarovski Z5i er født med tommerør så vægten holdes nede og de er dermed specielt velegnede til jægeren eller skytten, der skal bevæge sig over lange afstande og bære sit våben i lang tid.
Z5i kommer i tre modeller.

Swarovski Z3

Z3i er som Z5i født med tommerør så de er både lette og slanke. Z3 er en fantastisk kikkert – specielt til salonrifler og våben der skal slæbes langt.
Z3i kommer i tre modeller.

Swarovski hos Odense Jagt & Fritid

Hos Odense Jagt & Fritid har vi i mange år haft et tæt samarbejde med Swarovski og vi er stolte af og glade for at vi er forhandlere af både deres håndkikkerter og sigtekikkerter.

Vi har flere medarbejdere, der har været på efteruddannelse hos Swarovski og vi forsøger altid at have et fornuftigt udvalg af både håndkikkerter og sigtekikkerter i butikken.

Så hvad enten du skal bruge en kikkert som jæger, ornitolog, i sommerhuset, bilen eller blot til gåture i naturen – så kig ind til os og se Swarovski’s fantastiske produkter. Vi ligger i Odense – lige midt på Fyn – kun 2 minutter fra motorvejen.

Lidt mærkedatoer fra Swarovski:

· 1935 Første Swarovski kikkert, som var en 6×30

· 1949 Dannelse af Swarovski Optik

· 1959 Første Swarovski Optik sigtekikkert (4×32)

· 1967 Første Swarovski Optik udvidelig spotting rækkevidde (30×75)

· 1974 blev Kahles købt af Swarovski Optik

· 1977 Kahles blev en filial af Swarovski Optik

· 1989 Kahles Limited blev igen et uafhængigt selskab inden for Swarovski-gruppen

· 1991 Første AT 80-teleskop

· 1993 Første sigtekikkert med belyst sigtemiddel

· 1995 Første sigtekikkert med integreret laserafstandsmåler

· 1999 EL håndkikkerter lanceres

· 2007 Første sigtekikkert med 6x zoom (Z6i)

· 2016 Første sigtekikkert med 8x zoom (Z8i)

· 2017 Kahles blev igen bragt ind i Swarovski-reklame- og salgsprogrammerne